Един от фаворитите в Купата на Азия - Иран се класира много

...
Един от фаворитите в Купата на Азия - Иран се класира много
Коментари Харесай

Дузпи класираха Иран на 1/4-финалите за Купата на Азия

Един от любимците в Купата на Азия - Иран се класира доста мъчно за четвъртфиналите в конкуренцията след трагичен триумф над Сирия с 6:5 след осъществяване на дузпи.

В постоянното време на последния от осминафиналите двата отбора си размениха по един гол - също от наказателни удари. При изстрелите от бялата точка в края иранците бяха безгрешни и вкараха всичките си пет, до момента в който капитанът на противника Фахд Юсеф пропусна при втория шут и това реши изхода на мача.

Мехди Тареми осъществя за персите в 34-тата от дузпа, само че след почивката Омар Хрибин изравни в 64-тата. В последната минута на постоянното време Тареми беше изпъден за втори жълт картон.

В борба за мястото на полуфиналите Иран ще спори с Япония.

Отборът от Техеран влезе в срещата като безспорен любимец на фона на три триумфа в групата си. В същото време за сирийците това въобще беше първо постигане до етапа на елиминациите, което стана факт, защото отборът се оказа един от четирите най-хубави трети състава в групите.

Иран наложи голямо предимство и сътвори куп положения, само че стигна единствено един гол, дело на Тареми от дузпа.

През второто полувреме, при една от дребното си офанзиви, отборът на Ектор Купер завоюва дузпа, от която изравни.

Малко преди началото на продълженията Тареми се принуди да извърши нарушаване в половината на своя тим, поради което беше изпъден с червен картон. Отборът на Сирия обаче не съумя да се възползва и в добавените 30 минути не затрудни любимеца, поради което се стигна до осъществяване на дузпи.
 Иран изпрати протестно писмо поради... женски отбор
Иран изпрати протестно писмо поради... женски отбор

Скандал в шампионата за Купата на Азия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР